Relay Corporate Finance implementeert Business Insight by SINCERIUS, een innovatieve business intelligence tool. De BI-tool is een product van SINCERIUS, een financial due diligence boutique gespecialiseerd in de mid-market.

De software leest de managementsystemen van een bedrijf (b.v. ERP/Accounting/Sales force) en verzamelt gegevens in één data warehouse en rapportage platform. Vanuit dit platform kunnen diverse analyses, inzichten en rapportages verkregen worden. Business Insight by SINCERIUS hanteert hierbij het ‘One truth’ principe. Door de tool te gebruiken worden operationele en financiële analyses en rapportages grotendeels geautomatiseerd en vormgegeven in effectieve dashboards.

“Wij hebben een groeiende ‘Exit Readiness’ praktijk naast de bestaande M&A transactie praktijk. In beide gevallen staat het gebruik van het BI-product ons toe om een betere dienst aan klanten te bieden. 

Wij kunnen bij een Exit Readiness traject samen met de onderneming vaststellen of de juiste informatie beschikbaar is om analyses te doen welke op een later moment (bij exit) benodigd zullen zijn. Indien dit niet het geval is kan er gekozen worden om dit eerst te verzorgen, alvorens een exit traject aan te gaan. 

Bij de M&A diensten wordt dezelfde informatie en methode gebruikt maar dan meer gericht op het aanstaande transactie proces. De tool automatiseert het data-book, met aansluitingen naar administratie en systemen. Dit staat een hogere mate van een ‘Vendor Assistance’ toe. Dit resulteert in een effectiever data gedreven verkoopproces, minder due diligence druk en uiteindelijk ook in waarde verbetering.” 

De software en tools zijn ontwikkeld gebaseerd op de jarenlange ervaring van SINCERIUS. Veel gebruikers kiezen ervoor om het dashboard ook juist na transactie te behouden aangezien het dan ook functioneert als rapportage tool.

Wij kijken ernaar uit door gebruik van de tool zowel onze Corporate Finance als Exit Readiness naar een hoger niveau te brengen.